A Theological Definition | George Oppen

Uit: Of Being Numerous, New Directions, 1968
Wat is geluk? Volgens Van Dale Online een ‘aangenaam gevoel van iemand die zich verheugt’. We nemen geluk niet met zintuigen waar, maar zíjn gelukkig. Of niet. Geluk laat zich niet gemakkelijk definiëren. In ‘A Theological Definition’, uit zijn bekroonde bundel Of Being Numerous (1968), brengt George Oppen (1908-1984), die geenszins gelovig was, geluk in verband met aardse dingen, die hij nauwkeurig omschrijft. Met deze nauwkeurige omschrijving van kamer en uitzicht hoopt Oppen het geluksgevoel op te roepen. Of iets wat we houden voor geluk. Maar aan het bestaan ervan wordt in dit gedicht niet getwijfeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s