A Heap of Language | Graham Foust

Uit: A Mouth in California, Graham Foust, Flood Editions, 2009
De gedichten van Graham Foust (1970) zijn doorgaans kort en bondig; hij is een meester in de beknoptheid. ‘A Heap of Language’ is een one image poem en vangt de diepgang van een enkel moment. Het vele wit benadrukt verschillende vormen van stilte. De tweede, subjectieve helft van het gedicht werpt nieuw licht op de eerste, observerende helft en zet de hele toestand onder hoogspanning. Woorden als ‘knives’, ‘wipe’ en ‘dry’ zijn plotsklaps voor meerdere uitleg vatbaar, zadelen de lezer ineens op met een gewelddadige connotatie. Als we de afsluitende zin óok als een poëticaal statement lezen, dan maken we het ons nog ingewikkelder. Dit hoopje taal laat veel open.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s