Zondag, 14 mei 2017

Mijn vader kwam ooit een dubbelganger tegen, op een luchtvaartshow. Ze keken elkaar aan, herkenden zichzelf in de ander, schrokken en zetten het samen op een zuipen. Toen ze dronken afscheid namen, vergaten ze namen en adressen uit te wisselen. ‘Een idiote ervaring,’ zou mijn vader later zeggen.

Gisteren vernam ik dat ruim een kwart van mijn DNA van Scandinavische oorprong is. Dat was mij volkomen onbekend. Intussen heeft MyHeritage een ‘DNA match’ met iemand uit Zweden gevonden: zij zou een achternicht van mij kunnen zijn. Nu meen ik me te herinneren dat mijn vaders dubbelganger ook uit Zweden kwam, maar dat moet ik nog bij die ouwe verifiëren. Tja, je bent mens en zoekt naar verbanden hè.

Zo ‘ben’ ik naast 67,1% Brits/Iers ook nog 0,8% Nepalees. Hoewel Nepal nooit onderdeel van het Britse Rijk is geweest, heeft het er wel lange tijd nauwe banden mee onderhouden. Verhalen die mijn Nepalese achtergrond zouden kunnen verklaren dringen zich op. Maar ze zijn hoogstwaarschijnlijk geen van alle waar. William Deymann becommentarieert op Facebook ook mijn meer exotische segment: ‘In het Nepalees heet jij अदालत को (Adālata kō) de uitspraak doet echter wel Zweeds/Noors aan.’

Vanmiddag via Suwâld en Gytsjerk naar Wyns gefietst. Goed voor lichaam en geest. Windkracht 4 mee, dan weer tegen. Warme lucht, zweten geblazen. En overal kwaakten kikkers dat het een lieve lust was, mannetjesputters, op zoek naar een vrouwtje.

Landschap 120, Gytsjerk, 2017 © Ton van ’t Hof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s