Dinsdag, 9 mei 2017

Opende vanochtend een e-mail van de defensieleiding. Die maakt zich zorgen over de ontevredenheid van de bonden over het ‘eindbod’ van de minister met betrekking tot de arbeidsvoorwaarden. Ik lees dat het bod ‘het best haalbare’ is ‘binnen de financiële ruimte die defensie nu krijgt.’ Daarna word ik uitgenodigd om naar een ‘voorlichtingssessie’ te komen, waarin zal worden verteld waarom het beschikbare budget volgens de leiding zus en niet zo moet worden verdeeld. Na bijna 39 jaar kan ik het rijtje abstracte overwegingen wel dromen: slagkracht, flexibiliteit, inzetbaarheid etc. Allemaal ‘van levensbelang’ voor ‘het voortbestaan’ van de krijgsmacht. Evenals, vanzelfsprekend, het personeel, dat volgens de leiding dan ook een uitgebalanceerd bod is gedaan ‘waar voor iedereen perspectief in zit.’ Take it or leave it. Daar is het gat van de deur. In het eenzijdig opgestelde eindbod worden we niet eens met een fooi afgescheept, we gaan er simpelweg opnieuw op achteruit. Ahum, ik geloof dat ik begin te koken. Dit is, zoals iemand vanmiddag tegen me zei, ‘gewoon niet oké.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s