Een zwabberende expeditie

Het ontwaken ligt besloten in het ondraaglijke gevoel dat er geen weg is die gevolgd kan worden, zo zou Lyotard ooit eens hebben gezegd. Een uitspraak die is samengesteld uit Oosterse en Westerse wijsgerige gedachten. Met zijn ‘Wees blij dat het leven geen zin heeft’ droeg Jaap van Heerden, zij het op een wat humoristischere wijze, dezelfde boodschap uit. Ik heb er jarenlang op moeten kauwen, maar zo langzamerhand verdwijnt het ondraaglijke gevoel en word ik blij van de gedachte dat de weg die ik heb afgelegd niets méér is geweest dan een zwabberende expeditie door een oneindig moeras zonder uitkijktorens. Een expeditie die niet mislukken kán. Voorwaarts mars!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s