Een fris oosters geluid

Filosoof Jeroen Hopster:

Zoeken naar ‘zin’, ook al is die er niet? Dat is verlakkerij. Je eigen biografie uitstippelen? Onrealistisch. Wie van het bestaan iets anders wil maken dan het is, die zal ten langen leste met dat bestaan in botsing komen. Fixeer je niet op grote verhalen en manhaftige reizen, maar raak eerst eens vertrouwd met je eigen geest, en je zult zien dat je zulke sprongen helemaal niet hoeft te maken. Dat levensgeluk geen kwestie is van streven, maar van ongezocht vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s