Oranje gras

Sinds dit jaar vallen ze me op: fel oranje gekleurde graslandjes. Langs een kerkepaadje kwam ik er vandaag weer eentje tegen: stervend oranje gras. Even verderop was zo’n gestorven landje – hier en daar stak nog een oranje spriet omhoog – reeds omgeploegd. De codenaam van het door de Amerikanen in Vietnam gebruikte ontbladeringsmiddel – Agent Orange – schoot me te binnen, maar dat dankte zijn naam aan de oranje band die om zijn verpakking zat. Misschien is er ook wel sprake van een grasziekte. Iemand enig idee wat hier aan de hand is? (PS Inmiddels is duidelijk dat hier sprake is van met onkruidverdelger glyfosaat ‘doodgespoten’ gras.)

Landschap 105, Leusden, 2017 © Ton van ’t Hof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s