17012017

~ Stroomstoring in Amsterdam en omstreken vanochtend. Ook bij Tim. Gelukkig bracht de zaklantaarn op mijn telefoon enige uitkomst. Wel koud; ook de verwarming was uitgevallen. Reed nog voor zessen door pikdonker spooky stadsdeel.

~ De boer heeft belangstelling voor huis pa & ma. Hij wil nog wel één ander huis bekijken. Als pa de telefoon neerlegt, lees ik de gemengde gevoelens van zijn gezicht af. Ze willen het liefst in Luttelgeest blijven, maar beseffen tegelijkertijd dat dat gezien hun beider gezondheid geen optie meer is.

~ Niet ver van Luttelgeest maak ik enkele foto’s van een zonovergoten stoppelveld (wat een treffend woord!):

img_4153
Landschap 55, Spanga, 2017 © Ton van ’t Hof
img_4154
Landschap 56, Spanga, 2017 © Ton van ’t Hof

~ Gisteravond met Gert & Nanne bij Kapitein Zeppos gegeten. Het menu is een allegaartje van verschillende keukens, maar de kwaliteit van de gerechten is ruim voldoende! Vooral over poëzie gesproken. We constateerden dat we ons in een grote-dichters-loos tijdperk bevinden, bespeurden vooral een hedendaagse hang naar faam, scoren. De poëzie zelf lijkt van ondergeschikt belang. Over het nut van een Dichter des Vaderlands, stadsdichters en prijzen liepen de meningen uiteen. Ik geloof dat dit instrumentarium vooral bedoeld is om de huidige status quo van het veld te handhaven. De poëzie zelf wordt er geen snars beter van.

img_1266
Gert de Jager (links) en ik bij Kapitein Zeppos in Amsterdam, foto door Nanne Nauta

~ Sebastien Crusener berichtje gestuurd dat ik hem graag uitgeef: ‘Je bundel heeft me enorm verrast. Ik heb niet vaak zulke indringende poëzie van een “debutant” mogen ontvangen.’

Gepubliceerd door

tonvanthof

Dichter & blogger o.a.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s