Dekkers, Sontag, Scroggins, Hofstede & Yamashita

Losse eindjes (5)

Originaliteit
‘Bedenk liever zelf ook eens wat.’ – Midas Dekkers

Zijn
‘Niet wat een schrijver zegt doet ertoe, maar wat hij is.’ – Susan Sontag

Geschiedenis & verantwoordelijkheid
‘We have forgotten, in a flurry of headlines, thirty-second news stories, graphic-heavy webpages, and advertising images, everything important about the world in which we live, the culture we have inherited. Where is history, where is responsiblity? […] Have we reached the point where we need “Footnotes / to explain BIRKENAU, BUCHENWALD, BURNHAM BEECHES, DUMBARTON OAKS, HOLLYWOOD”?’ – Mark Scroggins in een bespreking van Geoffrey Hills Speech! Speech! in The Mathematical Sublime: Writing about Poetry

Onthechting
‘Mijn generatie is op plek A, maar volgt wat er op plek B, C en D gebeurt. Je geest is niet waar je lichaam is. We zijn op drift. We raken onthecht van plaats, tijd en context. Dat veroorzaakt diepe onrust en uiteindelijk een leeg gevoel.’ – Bregje Hofstede, 28 jaar oud, in nrc.nl

Leegte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s