Van oppervlak naar oppervlak, Susumu Koshimizu

Kwestie van kunst (1)

‘For me it’s not the cutting into te wood itself that has meaning, but the repeating of the same thing over and over, which I thought bore witness to human life, like a kind of model.’ – Susumu Koshimizu

De sculptuur die hier wordt getoond, getiteld ‘Van oppervlak naar oppervlak’, wil maar niet uit mijn hoofd verdwijnen: wat zou zij mooi tegen een van onze woonkamerwanden staan. Dat is wat ik denk. Een nogal bezitterige gedachte, die bij eerste aanschouwing zomaar opborrelde. Wat zegt dat over het kunstwerk en over mij?

Herhaling is inderdaad een eeuwenoud gegeven, zowel met betrekking tot het menselijk leven als kunstig motief. De herhaling in Koshimizu’s sculptuur – de planken, inkepingen, uitsnijdingen etc. – voelt heel natuurlijk, vertrouwelijk aan. Ik zou dit werk, dat robuuste hout, willen aanraken, beruiken, zelfs proeven; de grond in mij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s