Knotwilgen

Naar buiten (18)

De wilg heeft van alle bomen het grootste verspreidingsgebied ter wereld en komt tot in Siberië en Zuid-Amerika voor. Het geslacht wilg telt ruim 300 soorten. In Nederland komen kraakwilg en schietwilg veelvuldig voor. Ik kan ze maar moeilijk uit elkaar houden. Een knotwilg is geen wilgensoort maar een wilg, om het even welke soort, die om de paar jaar wordt gesnoeid, net boven de plek waar het vee er nog bij zou kunnen. Van gesnoeide dunne takken kun je onder andere manden, afrasteringen en visfuiken maken. Net buiten Winsum kwam ik vandaag dit fraaie gezelschap tegen.

img_1071
Landschap 34, Winsum, 2016 © Ton van ’t Hof

Gepubliceerd door

tonvanthof

Dichter & blogger o.a.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s