Een eeuwigheid aan veranderingen

Naar buiten (6)

Enkele graden boven nul. Dikke grijze soep boven onze hoofden. En gakkende ganzen. Ook in Natuurpark Lelystad, waar Hennie en ik een wandeling maken, barst het, zoals in grote delen van Nederland op dit moment, van de ganzen. Veel grauwe gans hier. We hebben dit natuurpark te danken aan Artis, dat in de jaren zeventig uit zijn jasje groeide en ruimte zocht voor overtollige hoefdieren. We zien przewalskipaarden rondlopen, op de bodem van wat lang de Zuiderzee was. Maar er zouden ook nog edelherten en elanden moeten zijn. Tijdens de Tweede Wereldoorlog stortte op deze plaats een vliegtuig neer, dat tijdens de drooglegging werd teruggevonden. En waar ooit meeuwen en Urker vissers visten, brengen zwanen nu hun kroost groot. In een laantje hebben ruwe berken (tenminste, ik dénk dat het ruwe berken zijn) in pak ‘m beet veertig jaar een respectabele hoogte weten te bereiken. Een eeuwigheid aan veranderingen.

fullsizerender
Landschap 21, Lelystad, 2016 © Ton van ’t Hof
img_0928
Landschap 22, Lelystad, 2016 © Ton van ’t Hof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s