De sipel van Deinum

Naar buiten (5)

Vandaag door Deinum gewandeld. En over zijn kerkhof, waar twee tantes van Hennie begraven liggen. De kerk heeft sinds 1989 een nieuwe ui (‘sipel’ in het Fries) op zijn toren, de eikenhouten balken van de oude ui, die uit 1589 stamde, waren door de bonte knaagkever uitgehold. Hoewel gedoopt breng ik, zoals veel Nederlanders, geen geloof meer in praktijk. Toch wil ik onze bedehuizen niet missen. De aanblik van een dorp zou maar wat saai zijn zonder fiere toren. Die zich niet verroert, onbeweeglijk blijft staan, en kijkt.

img_3553
Landschap 20, Deinum, 2016 © Ton van ’t Hof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s