Wilde dieren in hotelkamers

In zijn ‘installatie met kleurenvideo’ Migration (2008) laat de Amerikaan Doug Aitken (1968) wilde dieren los in hotelkamers en filmt ze. Deze beelden worden afgewisseld met opnames van grote groepen migrerende dieren in hun natuurlijke omgeving. De tegenstelling is groot. Ik kan de beelden van de opgesloten, soms wat radeloze dieren niet goed verdragen. Realiseer me hoezeer wij mensen hun habitat hebben aangetast, hun natuurlijke leefomgeving hier in Nederland hebben teruggebracht tot geïsoleerde lapjes, die vaak niet meer dan een paar voetbalvelden groot zijn.

Gepubliceerd door

tonvanthof

Dichter & blogger o.a.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s