Niets dan monding

Voor periodiek onderzoek naar het ziekenhuis geweest (uitslag volgt). Me daarna over twee bundels gebogen die bij Stanza zullen verschijnen, op zoek naar thema’s, vormgevingsmogelijkheden, de draagkracht van gedichten afwegend. Ik ben een gelukkige uitgever. De gelukkige auteurs? Olaf Risee en Çağlar Köseoğlu.

Niets dan monding zijn wij, monding, en waarvan? – Leonard Nolens

Adriaan Morriën: ‘Mijn gedichten heb ik veelal in vlagen geschreven. Enkele weken lang dagelijks. Daarna druppelde de stroom nog slechts na. Ik heb er nooit een methode voor kunnen ontwikkelen. Toen ik Achterberg eens vroeg wat zijn methode was, omdat ik veronderstelde dat hij, met zijn productie, toch wel dagelijks gedichten schreef, keek hij mij geheimzinnig aan en zei: “Vind je goed, Adriaan, dat wij daarover zwijgen?”’

(Dit bericht verscheen eerder, op 08-10-2014, op 1hundred1.tumblr.com.)

Gepubliceerd door

tonvanthof

Dichter & blogger o.a.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s