Omarming en inkapseling

m21.png

Bij de volgende passage in een brief van Robert Creeley aan Cid Corman (april 1950) moest ik denken aan Piet Gerbrandy’s omarming en inkapseling ‘in genade’ van Martijn Benders deze week in De Groene; een institutionele cyclus:

‘Such a magazine [Poetry Review] must recognize that people like [William Carlos] Williams, etc., are too much of a force to be ignored; but, if by including them, they can seem to be concerned with the values these men represent, they are free of the battle of fighting overtly against these values, and can ‘by-pass’ and so get to their own concerns, without running too much of a risk.’

(Dit bericht verscheen eerder, op 11-09-2014, op 1hundred1.tumblr.com.)

Gepubliceerd door

tonvanthof

Dichter & blogger o.a.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s