Het is hier onbewolkt, 28 °C

Saint-Cristoly-Médoc ligt aan de bruin gekleurde Gironde, op ruim een half uur rijden van ons Beachhouse. Vanuit dit driehonderd zielen tellende dorpje maakten we vanochtend een wandeling die ons langs de wijngaarden van Château Haut Canteloup, de ruïne van een middeleeuws kasteel en het dorpshaventje voerde. Wat ons opviel: nauwelijks een mens te bekennen. Wel een ezel, die onder het prikkeldraad door steeds naar mijn schoenen hapte. Ik zou in deze streek langer kunnen vertoeven: deze glooiende weidsheid vol wijnranken gecombineerd met een snuf zeezout in de lucht past wonderwel bij mijn karakter. Het is hier onbewolkt, 28 °C.

(Dit bericht verscheen eerder, op 02-09-2014, op 1hundred1.tumblr.com.)

Gepubliceerd door

tonvanthof

Dichter & blogger o.a.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s