Versteviging van mijn ik

Door rekening te gaan houden met mijn CLL heb ik de afgelopen weken de inrichting van mijn leven vernieuwd. Met als oogmerk: een gezondere levensstijl. Zo heb ik enkele gewoontes op een andere manier ingesteld: van drie á vier naar een á twee glazen alcohol per dag, van tien á twaalf naar nog maar twee koppen koffie per dag. Deze onthouding heeft niet alleen positieve effecten op zuurgraad en gewicht van mijn lichaam maar zorgt ook, door me van de heerschappij over mijn verslavingen meester te maken, voor een versteviging van mijn ik.

Andere vernieuwingen zijn: een beperkte inname van koolhydraten (nauwelijks zoetigheden, minder granen, meer groenten) om de suikerhuishouding verder te verbeteren en nog wat extra gewicht te verliezen, en ik drink dagelijks meerdere koppen groene thee en neem kurkuma als voedingssupplement vanwege de mogelijk gunstige invloed van bestanddelen van groene thee en kurkuma op de ontwikkeling van CLL. Voorts train ik elke ochtend een half uur lang mijn spieren door yogaoefeningen te doen. ‘Bewegingscultuur is de basis van elke lichaamscultuur.’

Ik ben een kilo of vier, vijf kwijt, slaap beter, voel me fit. Ik zoek nu nog naar een zinvolle relatie tot de oneindigheid, die boven de begrensdheid van de eindigheid kan uitstijgen.

(Dit bericht verscheen eerder, op 13-08-2014, op 1hundred1.tumblr.com.)

Gepubliceerd door

tonvanthof

Dichter & blogger o.a.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s