Montalivet-les-Bains

montalivet1

Bij vertrek bleek het slot van onze auto gemold, waardoor de portieren gesloten bleven en de auto niet langer kon worden gebruikt. Dan maar lopend naar het station, koffers achter ons aan slepend. Na een voorspoedige vlucht om 16:15 u. op het vliegveld van Bordeaux geland, onze huurauto (witte Fiat Panda) opgehaald en naar Montalivet-les-Bains gereden. Fijn weer, felgroene bossen (lange, aangelegde, regelmatige rijen naaldbomen). Het geadverteerde droomhuis bleek een echt droomhuis te zijn, zij het met een kapotte wc (doorspoelen met behulp van een emmer water biedt voorlopig uitkomst). Daarna naar de zee gewandeld en een smakelijk hapje gegeten (koffie met cognac na).

In het vliegtuig las ik in Seven American Poets in Conversation (Between The Lines, 2008) een lang interview met John Ashbery; over inspiratie gesproken:

‘Anyway, I remember I decided to write a long prose poem, because I realized that I hadn’t done this before, and I was trying to think of something I hadn’t done before. I started writing the first one, and decided it would be a nice idea to have three of them. I thought of them as three oblong empty boxes to be filled with anything. I remember discussing it with my analyst, Carlos (a Chilean); I said, “I’m writing these three long prose poems, but I can’t think of anything to put in them,” and he said, “Why don’t you think about all the people who’ve meant most to you in your life, and then don’t write about them, but write about what you think when you think about them?” I thought this a good idea, though I’m not sure I ever actually did it.’

(Dit bericht verscheen eerder, op 30-08-2014, op 1hundred1.tumblr.com.)

Gepubliceerd door

tonvanthof

Dichter & blogger o.a.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s