Een veelbewogen leven

gandhi

Onderweg van de drogist via de poelier naar de Ekoplaza stuit ik in de Churchilllaan op een standbeeld dat ik nooit eerder van dichtbij heb bekeken. Ik zet mijn boodschappentassen met drie kippenbouten, acht rollen toiletpapier, tien scheermesjes en tweehonderd vaatwastabletten neer, kijk Mahatma Gandhi in zijn bronzen gezicht en loop om hem heen. Zijn kromme rug verraadt een veelbewogen leven. Aan de hand van de jaartallen reken ik uit dat hij 78 was toen hij werd vermoord. Dan sms’t Hennie dat de moeder van een van mijn schoonzussen aan de gevolgen van een hersenbloeding is overleden. We zagen haar op verjaardagen, waar ze met haar Duitse accent honderduit praatte. Zij was het die me de magnesium aanraadde om van de krampen in mijn kuiten af te komen. Ik vond haar heel aardig.

Als ik mijn weg vervolg sluit ik vriendschap met mijn lichaam.

(Dit bericht verscheen eerder, op 24-07-2014, op 1hundred1.tumblr.com.)

Gepubliceerd door

tonvanthof

Dichter & blogger o.a.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s