Bacon en lichaamshaar

Simone White (1972) groeide op in Philadelphia en woont tegenwoordig in Brooklyn, NY. Unrest is haar derde bundel, onlangs fraai uitgegeven door Ugly Duckling Presse. Ik viel als een blok voor het openingsgedicht dat ik ergens online las en schafte het boekje onmiddellijk aan.

A.     ER STEEG IETS OP VAN DE ANHEDONISCHE VLOER

Bacon en lichaamshaar –
inderdaad inhoudelijk nieuws. Mijn broer belde op. Ik hoorde de muziek weer. Ik was toe aan een praatje, maar niet nu en niet over armoede.

Tjonge, wat een droeve mededeling is dit. De ik-figuur lijkt afgemat, nergens zin in te hebben, is misschien wel neerslachtig. Hier wordt in enkele streken een wereld neergezet, die herkenbaar is en toch ook weer niet. Wat mijn nieuwsgierigheid prikkelt, waar ik aan wil snuffelen. Wikipedia omschrijft anhedonie als ‘het niet meer (kunnen) ervaren van vreugde.’

(Dit bericht verscheen eerder, op 26-07-2013, op 1hundred1.tumblr.com.)

Gepubliceerd door

tonvanthof

Dichter & blogger o.a.

Een gedachte over “Bacon en lichaamshaar”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s