Na komm

Als u dit leest, zit ik in Southampton, voor een vergadering.

Daar denk ik aan George Knobel, die eergisteren overleed. Onder zijn leiding, zo trompette het nieuws, werd Nederland derde. Over de doden niets dan goeds. In 1976 namen vier landen deel aan het eindtoernooi.

Daar, in Southampton, denk ik ook aan de vervoegingen van het werkwoord overlijden: ik overlijd, ik ben overleden, ik overleed, ik was overleden, ik zal overlijden, ik zal overleden zijn, ik zou overlijden, ik zou overleden zijn,

overlijd!

Daar denk ik: dit blog moet nóg intiemer, persoonlijker. Ik heb niet zoveel op met systemen. Niet meer. Wel met verwondering. Ik heb geluk. Ik mag de wereld opwerpen.

Na komm, dann trinken wir noch einen Whisky in der Saloon.

(Dit bericht verscheen eerder, op 07-05-2012, op 1hundred1.blogspot.nl.)

Gepubliceerd door

tonvanthof

Dichter & blogger o.a.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s