Een onthutsende tekst

Awater-medewerker Samuel Vriezen koos Aan een ster/ she argued tot zijn favoriete bundel van 2009 (Awater, winter 2010): ‘Van ’t Hofs bundel, uitgegeven in eigen beheer, is formeel en inhoudelijk uitzonderlijk gedurfd. De dichter is wanhopig verdwaald in de werkelijkheid tijdens zijn missie in Afghanistan. Een bizar mengsel van ranzige uitspraken op internet, citaten van grote avant-gardisten en persoonlijke ontboezemingen mondt uit in een vervreemdende, 40 pagina’s lange weergave van al het leesbare (flapteksten, bijsluiters, afschriften, enzovoort) dat de dichter in zijn kamer aantreft. Een onthutsende tekst.’ Hieronder de eerste pagina van het laatste, lange gedicht uit de bundel, ‘Kamer’:

Kleenex BRAND TISSUE Say goodbye to the stiff upper lip… Tell calm, cool and collected to take a hike. Whoop it up! Laugh, scream, cry and holler! And when tons of stuff stuffs up your nose, blow it loud and blow it proud! Show your heart and show some tears… of joy and sorrow, in awe and pride. Just let it out®! 1-800-553-3639 Weekdays 8 a.m. to 4 p.m. CT Manufactured for: Kimberly-Clark Global Sales, LLC, Dept. KFTG-200 PO Box 2020, Neenah, WI 54957-2020 Made in the USA from domestic and imported material. http://www.letitout.com ® Registered Trademark of Kimberly-Clark Worldwide, Inc. © 1938, 1986, 2007 KCWW May be made under one or more of the following US patents: 7,029,756; 6,964,725. Box Tops for Education is a registered trademark of General Mills used with permission Kleenex ® BRAND let it out ® This box is made from 100% recycled paper. OFFICIAL COUPON 10¢ EXP 11 KMLF BOX TOPS FOR EDUCATION EXPIRES 06/30/11 See http://www.kleenex.com for details FLAMESTITCH + LAPIS 0 36000 28200 9 Johnson & Johnson STIM-U-DENT ® TANDENSTOKERS Inhoud 4 x 25 stuks Johnson & Johnson STIM-U-DENT ® CURE DENTS 1.00 Cont. 4 x 25 pièces PAPIER KARTON KRINGLOOP Johnson & Johnson STIM-U-DENT ® Tandenstokers: Verwijdert tandplak en voedselresten, masseert het tandvlees en voorkomt tandverlies. Gebruiksaanwijzing: 1. Vóór gebruik in de mond bevochtigen. 2. Plaats stoker tussen tanden met smalle, platte zijde tegen het tandvlees, zoals aangegeven. 3. Reinig tanden en masseer tandvlees door rustig heen en weer bewegen. Cure dents: Enlève les plaques dentaires et les résidus alimentaires, masse les gencives, prévient la perte des dents. Mode d’emploi: 1. Bien humidifier le cure dents dans la bouche avant l’emploi.

(Dit bericht verscheen eerder, op 30-01-2010, op 1hundred1.blogspot.nl.)

Gepubliceerd door

tonvanthof

Dichter & blogger o.a.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s